11/5/20

Vam escriure la història o som mers personatges d'una obra extraordinària


LA VIDA, ¿SOMNI O REALITAT?
Si no fos per les necessitats del cos podríem pensar que tot és un somni, tal com succeeix amb una pel·lícula o com quan al dormir ens trobem immersos en mil imatges inconnexes, amb més o menys realisme, fins a despertar sorpresos sense saber del cert que ens passa i on estem.
Ben mirat, tot sembla real: de vegades magnífic i altres nefast com en els somnis en els quals s'alternen malsons i escenes pletòriques d'encant. Personatges d'aquest gran guió que és la Vida, ens movem aparentment al nostre gust, però estem subjectes a la trama general escrita per... qui sap?
Les accions i emocions que desenvolupen els actors en una obra cinematogràfica són tan reals per a nosaltres al contemplar-la com ho pot ser la nostra pròpia experiència vital. Un enigma que cadascú encara a la seva manera de la forma que millor li dicta el seu enteniment.

Encara que passem per alt les nostres inquietuds i dubtes, les qüestions que no comprenem encara hi són assetjant-nos. No tinguem por de fer-nos preguntes si volem sentir-nos desperts, si volem evolucionar, doncs, plantejar-nos hipòtesis que expliquin a la mesura del possible el misteri en què estem embolicats, ens acosta una mica més al punt de connexió amb el Jo Suprem.
El Coneixement, així en majúscula, rau en nosaltres mateixos i és a les nostres mans acollir-lo plenament. A l'interrogar-nos sobre els temes que ens desborden, la nostra veu interior ens va suggerint les respostes amb simbolismes que hem d'interpretar. Molts aspectes quedaran fora de la nostra comprensió perquè saber-ho tot seria potser massa tremend i inconcebible.
En qualsevol cas, el dubte que encapçalava aquest escrit segueix present: Estem dins o fora del conte? Vam escriure nosaltres la història o només som mers personatges d'una obra extraordinària, l'autor de la qual desconeixem?
Sigui quina sigui la resposta, el fet que tots tenim un començament i un final ens pot orientar en el sentit de suposar la nostra vida controlada per una intel·ligència i un poder més enllà del nostre control.
__________________________________________________________________
Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com
Article d’aquest autor traduït del castellà
Publicat a Lucena Semanal el 22.05.04 sota el psèudonim de Jovian Alanda


No hay comentarios:

Publicar un comentario