20/8/20

Un cercle tancat d'energia on res es crea ni es destrueix, només es transforma


PER QUÈ VIVIM?

Bona pregunta i difícil de respondre. Des d'una perspectiva racional tot obeeix a processos químics que han seguit una evolució fins a arribar a l'actual estat de coses, però, això no aclareix res del que ens interessa.

Quin és l'objectiu de la nostra existència? i Qui va posar "la primera pedra"? Perquè a un procés d'aquestes característiques no se’l pot adjectivar d'espontani. Encara que científicament la vida es produeix per mecanismes automàtics a partir de certs elements bàsics, estem parlant de quelcom més complex com és el fet de vida intel·ligent en diferents nivells.

Des del microorganisme que compleix unes funcions específiques fins a l'ésser humà amb tota la seva creativitat i inquietuds, el planeta està ple d'éssers que desenvolupen una variada activitat intel·ligent: El rusc de les abelles, l'organització d'un formiguer, els desplaçaments estacionals de múltiples classes d'aus ...


A les activitats que realitzen els animals se les anomena d’instintives, sostraient-les-hi la seva possible quota d'intel·ligència activa, quan en els humans són múltiples les activitats que funcionen sense intervenció de la voluntat o el raciocini (p.e .: totes les funcions del cos).

Quant als processos mentals, aquí ja ens podem començar a plantejar hipòtesis -que no una altra cosa- per arribar a discernir, en la mesura del possible, el dilema ja que la nostra aparent llibertat i capacitat creativa ens ofusquen i envaneixen privant-nos de veure més enllà dels nostres nassos.

Estem en el punt en que "les branques no ens deixen veure el bosc".

Cal admetre la hipòtesi que tot és una sola cosa, amb un moviment en cercle tancat a causa del fet de ser tot energia "res es crea ni es destrueix, només es transforma". I amb aquest esquema restem totalment immersos en una dinàmica que ens sobrepassa.

Què podem deduir al respecte?

Joan Martí


No hay comentarios:

Publicar un comentario