17/6/24

Cada matí, explorem, estimem, visquem i traiem el millor de la vida en tot moment

HI HA VIDA ABANS DE LA MORT

Si ja sé que sembla una cosa evident, però la veritat és que cada cop hi posem menys vida en cada dia que vivim i no som conscients que hi ha vida abans de la mort.

A ningú se li escapa que l'ésser humà està vivint moments difícils, de gran confusió, ple de por al futur i amb la incertesa instal·lada al seu dia a dia. Tot això dóna com a resultat que l'ésser humà s'oblidi de viure i es limiti en la gran majoria dels casos a sobreviure.

I no, no és disculpa que les coses no estiguin tan bé com desitgem perquè no prenguem consciència de la quantitat de coses que tots sense excepció gaudim a la vida per a que valgui la pena viure-la.

Només cal que tanquem els ulls un moment, respirem profundament i repassem cadascú, primer els éssers estimats que estan al nostre costat i després les coses bones que formen part de la nostra vida, per prendre consciència de com som d'afortunats.

No deixar que allò que no és tan bo que és menys pugui amb allò realment bo que és més, no deixar-nos arrossegar per un pessimisme en la majoria dels casos sense justificació.

Cada vegada més persones són conscients que cada moment és una cosa única i irrepetible i que la humanitat es troba sempre en moments únics que han de ser viscuts amb intensitat, en el llindar del que és indicible i increïble. Que tot és possible d’aconseguir amb la condició que ho creguem… possible.

Però abans hem de despertar, sortir del somni que nosaltres mateixos ens hem induït. Sí, perquè seguim “adormits” davant tantes coses (percepcions, sentiments i emocions) que ens passen al voltant i nosaltres sense assabentar-nos, sumits en els nostres problemes diaris i en els nostres somnis de futur, oblidant el present.

Els homes amb gran coneixement, ens donen pautes per sortir d'aquesta letargia en què estem, Tony de Mello als seus llibres ens diu:

“Només cal una cosa: la capacitat de pensar alguna cosa nova, de veure alguna cosa nova i descobrir allò desconegut. És la capacitat de moure'ns fora dels esquemes que tenim. Qui pensa com a marxista, o com a budista, o com a musulmà, o com a catòlic no pensa. Són pensats per la seva ideologia”.

Ser conscients que ens falta una cosa essencial per ser feliços, que estem començant a despertar, ja és un pas per gaudir de la vida sense lligams ni límits. Doncs el pitjor i més perillós del que dorm és creure que està despert i confondre els seus somnis amb la realitat. Si despertes de la teva letargia faràs despertar els altres. I encomanaràs la teva alegria i les ganes de viure als altres.

Mark Twain, a finals de segle XIX va dir: “D'aquí 20 anys et penediràs més de les coses que no vas fer que de les que vas arribar a fer. Per tant, ja podeu aixecar l'àncora. Abandona aquest port. Infla les veles amb el vent del canvi. Explora. Somia. Descobreix”. I ell ho va fer.

El 1999 l’executiu publicitari Dave Freeman, va publicar el llibre “Cent coses a fer abans de morir”. En ell queda molt clar el motiu de per què el va escriure i no només per raons comercials:

"Aquesta vida és un viatge curt. Com pots estar segur que fas el més divertit i visites els llocs més genials de la Terra abans de fer les maletes per darrera vegada?"

Tinc clar que en la meva particular llista de coses per fer abans de morir, la primera de totes és viure, senzillament cada dia que visqui, omplir-lo de vida.

Tot i que són moments difícils i complicats, malgrat el nostre treball rutinari, les nostres creences, la nostra inactivitat forçosa per estar a l'atur, els nostres problemes sentimentals, les nostres malalties, traumes, manies i xacres tot i així, hi ha massa coses per les quals val la pena gaudir de la vida.

“La vida no viscuda és una malaltia de la qual es pot morir”, ho va dir Jung, un altre home savi.

I Einstein ho va expressar amb més precisió: “Vivim al món quan estimem. Només una vida viscuda per als altres val la pena ser viscuda”.

Cada matí en despertar, explorem, estimem, visquem i traiem el millor de la vida a cada moment. Que la mort no ens agafi amb la nostra llista plena de desitjos encara per complir.

Text traduït al català vist a: https://lacienciadelespiritu.blogspot.com/2022/12/decirles-algo-importante-que-muchos.html 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario